Prajitura cu rubarba (Reteta 300)

de reisnaor_2006 in Prajituri, 24 Mai 2015 | 6452 vizualizari

 

Am mai mancat dar nu am facut niciodata,am spus sa incerc si am reusit.Este foarte buna,v-o recomand.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 7 fire de rabarbura
  • 1 lingurita de faina
  • 1 lingurita de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba (Reteta 300):

        Mixam foarte bine ouale cu zaharul si praful de sare, pana ce devin ca o crema si zaharul e topit. Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

        Compozitia rezultata o turnam intr-un vas de yena.Rabarbura pe care in prealabil am curatat-o o taiem bucatele potrivite si o amestecam cu o lingurita de zahar si faina si o repartizam uniform in vas peste compozitie.

        Incingem cuptorul la 200 de grade si o lasam pana se rumeneste.Facem testul cu scobitoarea.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Rabarbura o putem amesteca cu o lingurita de faina inainte sa o punem peste compozitie ca sa nu se duca toata la fundul vasului si sa ramana la suprafata.

2

in loc de faina putem folosi o lingurita de gris.

3

peste rabarbra trebuie pus putin zahar ca sa ramana acrisoara la gust,este tot farmecul prajiturii.

4

putem sa-i facem o bezea din albus deasupra.

5

daca nu amestecam rabarbura cu zahat putem la sfarsit cand este gata prajitura sa o stropim cu glazura de ciocolata sau cu sirop de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba (Reteta 300)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea