Prajitura cu rubarba si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 26 Mai 2011 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de lapte
  • 9 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
  • un praf scortisoara macinata
  • Pentru topping:
  • 2 linguri gris
  • 7-8 tulpini rubaraba
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 albusuri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si bezea:

Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat punem grisul, apoi aranjam tulpina de rubarba taiata in bucati de 3-4 cm. Presaram 2 linguri de zahar si scortisoara.

Coacem prajitura timp de 40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. O scoatem din cuptor, punem albusul batut spuma cu 3 linguri de zahar si continuam sa coacem inca 15 minute la 130-140°C.

Rapid si simplu! Sper sa va placa gustul acrisor al rubarbei, este foarte racoritor…

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu rubarba si bezea 107235
retete culinare - Prajitura cu rubarba si bezea 107236

COMENTARII (35)

LUK 1

27.05.2011, 17:58

delicioasa

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:48

Multumesc fetelor! Diaconta draga mea am gasit in Kaufland rubarba...

Bya Ralu 1

27.03.2013, 13:26

faina praji

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21