Prajitura cu rubarba si capsune la cafea

de divainbucatarie in Prajituri, 12 Mai 2011 | 2560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri de lapte
  • 9 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet praf de copt
  • coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
  • un praf scortisoara macinata
  • Pentru umplutura:
  • 5 tulpini rubarba
  • 100 g capsune
  • 5 linguri gem capsune
  • Pentru topping:
  • 100 g faina
  • 60 g zahar
  • 30 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si capsune la cafea:

Amestecam ouale intregi cu zaharul. Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Peste aluat aranjam felii de capsune si rubarba pe care am fiert-o timp de 2 minute cu 3 linguri de zahar si 1/2 ceasca de apa. Punem si gemul de capsune, fara sa fie nevoie sa fie suprafata acoperita uniform cu acesta.

Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Il vom presara peste fructe si gem, apoi putem coace prajitura la 180°C timp de 60 de minute (dupa 40 de minute acoperiti cu o folie de staniol sa nu se inchida prea tare la culoare). Cuptorul trebuie sa fie incalzit deja.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu rubarba si capsune la cafea 104576
retete culinare - Prajitura cu rubarba si capsune la cafea 104577

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

13.05.2011, 08:16

Multumesc Eduard!

mamaieelena 1

13.05.2011, 10:54

bunaaaaa

Anamaria7 1

16.05.2011, 18:20

vaiii, prajitura cu "frecatei" asa o stiam eu cand eram mica - in diverse variante de umplutura. arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55