Prajitura cu rubarba si visine

de silvi0ara in Prajituri, 18 Iul 2010 | 3431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt  
  • 300g faina 
  • 300g zahar 
  • 6 oua 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • o priza sare 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 2 tije rubarba 
  • 300g visine fara samburi 
  • 2 linguri zahar brut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba si visine:

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita,visinilor li se scot samburii.Se pun intr-un castron impreuna si se adauga peste ele2 linguri de zahar brut.

Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba si visinele scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 35-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta.Se lasa la racit,iar cine prefera o poate pudra cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42130
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42131
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42132
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42133
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42134
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42135
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42136
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42138
retete culinare - Prajitura cu rubarba si visine 42139

COMENTARII (7)

mena29 1

18.07.2010, 16:36

Silvi,ne-ai facut o gramada de bunatati

silvi0ara 1

18.07.2010, 17:01

Mena,sunt bucuroasa daca va place.

nadina73 1

19.07.2010, 02:34

ce bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D