Prajitura cu scortisoara

de Mady1391 in Prajituri, 17 Noi 2013 | 5417 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 6 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de cacao
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 8 linguri de faină cu vârf

Pentru crema

  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 pachet de unt
  • scorțișoară
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu scortisoara:

    Pentru foi:

-albușurile celor 6 ouă sa bat până se obține o spumă tare impreună cu 8 linguri de zahăr apoi se adaugă 2 linguri de miere topită și răcită, 1 lingură de cacao, 1 vârf de cuțit de bicarbonat stins, 8 linguri de făină cu vârf. Din aluatul rezultat se coc 4 foi pe dosul tăvii unse și tapetate bine.

    Pentru cremă:

-cele 3 ouă întregi se bat pe aburi cu 1 cană de zahăr, dupa racire se amestecă cu un pachet de unt frecat spumă și se adaugă scorțișoară.

TIPS-URI

1

in momentul intinderii aluatului pe dosul tavii nu trebuie sa punem un strat gros, altfel aluatul nu va fi suficient

2

scorțișoara se adaugă după gust

3

la crema, cele 3 ouă cu zahar  eu de obicei le țin pe aragaz pana ce zaharul s-a topit, compoziția se mai îngroașă după racire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere intregi si scortisoara