Prajitura cu sfecla rosie

de ianculubita in Prajituri, 25 Dec 2016 | 6269 vizualizari

 

Buna dimineata dragii mei bucatarasi! Azi in Sfanta zi de Craciun si tuturor cu numele de Cristian, Cristina, va doresc tot binele din lume,  multa sanatate, fericire si prosperitate! Craciun linistit, binecuvantat si LA MULTI ANI!!
Pentru ca nu ma mai regasesc in aceasta frumoasa familie pe care am iubit-o mult,voi posta  pentru ultima data,asa ca pentru sfarsit de an 2016!!
Colindatorii,sper sa fie multumiti de ce le ofer;"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 1cana cu piure de sfecla rosie(400g)
  • 120ml ulei
  • 2cani faina
  • 1cana zahar
  • 2linguri cacao
  • 1plic praf de copt
  • 1/2lingurita bicarbonat
  • sare
  • 50g ciocolata
  • miez de nuca
  • stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu sfecla rosie:

Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul.

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,zahar,ulei cate putin,dupa ce a rezultat o crema pufoasa si albicioasa, se adauga aromele, piureul rece, iar dupa omogenizare, faina amestecata cu cacao,praf de copt, bicarbonat si cernuta.

La sfarsit se incorporeaza ciocolata, taiata cubulete, miezul de nuca de asemenea taiat si stafidele sau ce alta umplutura doreste fiecare.

Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

anca_rm 1

27.12.2016, 09:22

Sarbatori fericite D-na Lubita , foarte buna prajiturica ne-ati adus

diaconta 1

29.12.2016, 20:48

Sfecla da un gust tare bun blatului

kytz 1

30.12.2016, 20:57

Frumoasa si sanatoasa prajitura! Iubesc deserturile cu legume (morcov, dovleac, dovlecel si implicit sfecla rosie)! La mulți ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi