Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom

de adnia in Prajituri, 27 Ian 2013 | 3050 vizualizari

 

Pt. ca nu mi-a crescut blatul de amandina cat sa-l pot taia in doua, am trecut, din nou, la planul B: adica inventii si combinatii personale! Si sa stiti ca taaare bine am facut!

 

INGREDIENTE

  • Asadar, avem nevoie de:

Pt. Blat:

  • 6 oua mari
  • 200 gr de zahar
  • 40 ml de apa
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 200 gr de faina
  • un pliculet de praf de copt

Pt. sirop:

  • sirop de menta
  • 500 ml apa rece

Pt. crema:

  • 1 pachet de unt
  • zahar pudra (dupa gust)
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet cafea solubila
  • 1 lingurita extract de cafea
  • 2 fiole esenta de rom

Pt. decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom:

Incingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apa si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. La spuma de albusuri se adauga crema de oua si faina amestecata cu praful de copt si cacao (pudrele de adauga in ploaie). Se omogenizeaza cu ajutorul unei palete, cu miscari ferme de jos in sus.Se obtine o compozitie a pe care o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se  da tava la cupor cca 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

 Se scoate blatul, se lasa la racit pe un gratar, iar dupa aceea se insiropeaza cu sirop de menta amestecat cu apa. 

Pana se insiropeaza blatul, se face crema: se alifiaza bine untul moale, se adauga zahar pudra (nu am o cantitate exacta, intotdeauna pun dupa gust), cacao, extract de cafea, rom si pliculetul de cafea solubila. Se obtine o crema fina, care se intinde in strat uniform peste blatul racit si insiropat.

 Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi si se se decoreaza cu dungi de ciocolata (formate cu spritul cu dui subtire).

Enjoy!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom-0
Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom-1
Prajitura cu sirop de menta si crema de cafea cu rom-2

COMENTARII (27)

Sim0na

Sim0na 1

28.01.2013, 21:24

Buna o fi..

diaconta

diaconta 1

28.01.2013, 22:10

ce frumoase

diana_k

diana_k 1

02.02.2013, 21:25

foarta buna prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!