Prajitura cu smochine si aroma de portocala

de Oana in Prajituri, 22 Oct 2015 | 3205 vizualizari

 

Deliciu e putin spus...este o prajitura foarte aromata, cu iz de toamna si totodata foarte racoritoare si fresh. Va invit la o feliuta si daca va place, sa o si testati! 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • oua – 2 buc
    • zahar – 90 g
    • faina – 90 g
    • praf de copt – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • un praf de sare
    Crema:
    • iaurt grecesc – 300 gr
    • zahar pudra- 4 linguri
    • coaja rasa de portocala – 1 lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    Sirop:
    • suc de portocala – 150 ml
    • lichior de portocale – 2 linguri
    Decor:
    • smochine proaspete – 5-6 buc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smochine si aroma de portocala:

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla

  • Bate albusurile spuma cu un praf de sare

  • Amesteca faina cu praful de copt, incorporeaz-o usor in crema de galbenusuri, apoi adauga deasupra spuma de albusuri si amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula

  • Tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, de 22 cm

  • Rastoarna compozitia si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute

  • Verifica blatul cu scobitoarea si cand este facut scoate-l si lasa-l sa se raceasca pe un gratar

  • Pentru crema, amesteca iaurtul cu zaharul pudra, apoi adauga coaja de portocala si vanilia si lasa crema la rece 10- 15 min

  • Amesteca sucul de portocala cu lichiorul, pune blatul pe un platoul, inteapa-l cu furculita din loc in loc si insiropeaza-l apoi bine

  • Asaza crema de iaurt peste blat, apoi decoreaza-l cu smochinele taiate in patru

  • Poti sa il mai lasi putin la rece inainte sa-l tai...daca mai ai rabdare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine si aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

22.10.2015, 21:13

Super!

Criss 1

05.07.2016, 16:56

dantes 1

24.09.2020, 12:35

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec.......1,2,3,4