Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni

de Criss in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 6234 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura cu iz de vara, o prajitura cu fructele mele preferate. Si pentru ca mi s-au adunat din nou o multime de albusuri si am si o multime de capsuni congelate, am facut o prajitura cu blat din albusuri, cu spuma de capsuni si jeleu de capsuni. Un deliciu. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lime
  • Spuma de capsuni: 
  • 600 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida Meggle
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni:

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava  20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.

Capsunele se lasa sa se decongeleze. In sucul de la capsuni se hidrateaza gelatina. Capsunele se mixeaza cu blenderul vertical si piureul rezultat se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere. Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se lasa sa se raceasca dar atentie, sa nu se intareasca de la gelatina. Frisca se bate spuma apoi peste frisca batuta se adauga 2/3 din jeleul de capsuni. Se omogenizeaza. Peste primul blat se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, restul de crema si al treilea blat. Peste al treilea blat se toarna restul de 1/3 din jeleul de capsuni si se pune prajitura in frigider.  Se poate orna cu frisca sau crema. Eu am pastrat 3 linguri de crema cu care am facut mici aveline pe prajitura.

TIPS-URI

1

Nota: Puteti face aceasta prajitura cu un blat obisnuit din 8 oua. Eu am avut multe albusuri congelate, motiv pentru care am facut blatul doar din albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

22.12.2015, 08:11

kytz 1

03.06.2017, 11:16

O prăjitură perfectă pentru aceste zile!

lucy2002 1

06.01.2020, 09:14

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva pas cu pas