Prajitura cu strugurei

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 linguri de zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de gris
  • 2 pahare de strugurei
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi incorporam alternativ faina si jumatate din spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava, presaram grisul in ploaie, sa se repartizeze uniform peste intreaga suprafata a continutului din tava.

Deasupra asezam strugureii, apoi dam tava la cuptor si lasam la copt cca 20 minute.

Scoatem tava din cuptor, repartizam uniform spuma din albusuri ramasa, nivelam, deasupra presaram putin zahar brun si dam din nou tava la cuptor pana se intareste spuma.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu strugurei-0
Prajitura cu strugurei-1
Prajitura cu strugurei-2
Prajitura cu strugurei-3
Prajitura cu strugurei-4
Prajitura cu strugurei-5
Prajitura cu strugurei-6
Prajitura cu strugurei-7
Prajitura cu strugurei-8
Prajitura cu strugurei-9
Prajitura cu strugurei-10
Prajitura cu strugurei-11
Prajitura cu strugurei-12
Prajitura cu strugurei-13
Prajitura cu strugurei-14

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

18.07.2016, 20:40

Servesc si eu!

miki_a

miki_a 1

19.07.2016, 10:13

Ce frumos a crescut pandispanul si ce culoare frumoasa i-a dat strugureii!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!