Prajitura cu struguri

de Andreea Caroline in Prajituri, 27 Noi 2012 | 2183 vizualizari

 

reteta o am de la o prietena draga Loredana :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr boabe struguri
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 plic praf de copt ( sau 1 plic drojdie ptr cuptor)
  • zahar pudra
  • putina faina ptr struguri
  • scortisoare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri:

Se bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma.

In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze.

Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca mai apoi cu compozitia formata din albusuri si galbenusuri. In aceasta compozitie se pun scortisoara, zaharul vanilinat si coaja de portocala. Struguri se taie in doua, se scot samburii si se dau prin faina.

Se tapeteaza tava cu hirtie de copt si se toarna compozitia. Dupa turanarea compozitiei in tava se pun si strugurii.

Se lasa la copt 30 de minute, la  170 de grade C.

Cind e gata o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

pentru aceasta prajitura se poate folosi orice alt tip de fruct.

COMENTARII (18)

Cris2711 1

27.11.2012, 23:42

ce bunatate de praji

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:56

-tony- 1

29.11.2012, 14:07

eu as fi pus visine negre deasupra

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29