Prajitura cu struguri

de Valclaudia in Prajituri, 8 Sep 2013 | 7421 vizualizari

 

am ajuns la reteta 200.... va poftesc cu drag la o cafea si-o prajitura ...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua (de casa am folosit eu)
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet
  • 2 linguri de gris
  • boabele de la 1 ciorchine mare strugure alb de masa
  • 75 gr. cipsuri de ciocolata de la Dr.Oetker

Pentru glazura:

  • 200gr. ciocolata cu lapte
  • 100gr.ciocolata alba
  • 20 gr. margarina
  • 50 ml frisca lichida

Pentru decor:

  • 450 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor pentru frisca de la Dr.Oetker
  • 1 pliculet cafea solubila 3 in 1 cu lichior

// // //

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri:

Preparam blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri.

Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma.

Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,2 linguri de cacao,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina pana incorporam intreaga cantitate necesara. Adaugam albusurile amestecand cu grija, cu o lingura de lemn, de sus in jos sa nu se lase blatul.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.  Turnam aluatul si il nivelam cu lingura de lemn. Presaram grisul (care are rolul de  absorbi surplusul de lichid lasat in timpul coacerii de struguri). Peste gris asezam din loc in locboabe de struguri si chipsuri de ciocolata. Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min. (170 /180 grade). Inainte de a scoate tava din cuptor facem testul cu scobitoarea.

Prepararea glazurii de ciocolata:

Punem frisca lichida intr-o craticioara la foc mic, adaugam ciocolata alba, cu lapte si margarina. Amestecam pana omogenizam glazura apoi o impartim cu o lingura  pe bucatile de prajitura portionate in prealabil.

Prepararea cremei pentru decor:

Batem frisca lichida (care trebuie tinuta peste noapte la frigider sa fie foarte rece)
cu mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam praful de cafea 3 in 1 si intaritorul de frisca. Decoram bucatile de prajitura si servim.

Pofta buna!

 

 

  //

  //

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

08.09.2013, 23:03

Felicitari draga mea la cat mai multe retete delicioase grozava prajiturica ta

RuxyRux 1

08.09.2013, 23:05

Wow! Ce deliciu...o reteta grozava! Felicitari Val!La cat mai multe retete minunate! Ah...vreau si cafeluta

alilianaa 1

09.09.2013, 08:32

super, super, super...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane si crema de branza