Prăjitură cu struguri și cacao

de Panacris in Prajituri, 30 Aug 2013 | 3577 vizualizari

 

La noi ceva bun, musai să aibă multă cacao;) Zis și făcut, mulțumesc Adasev12 pentru inspirație;)

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 de linguri,
  • ulei de rapiță 24 de linguri,
  • lapte grăsime 1,5 % 24 de linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie confiată 1 linguriță,
  • făină albă de grâu cca. 350 deg, pentru a se obține un aluat mai consistent decât cel pentru chec,
  • cacao 100 g,
  • struguri albi de masă 2-3 ciorchine,

Pentru glazură:

  • cacao 3-4 linguri,
  • zahăr tos 2-3 linguri,
  • tortenguss (gelatină pentru tarte) transparentă 1 plic,
  • apă rece 200 ml.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu struguri și cacao:

Ouăle se bat energic cu zahărul, uleiul, laptele, zahărul vanilinat până ce se omogenizează și se obșine o cremă consistentă. Apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao, amestecându-se uțor până se încorporează toate ingredientele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pregament, apoi se așează boabele de struguri după dorința fiecăruia.

Prăjitura se pune la copt, în cuptorul preîncins la cca. 200 grade primele 15 minute, apoi se scade temperatura la 180 de grade și se lasă cca. 45 de minute la copt. După ce prăjitura a trecut testul scobitorii se scoate, se lasă la răcit. Îmtre timp se prepară glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, și anume praful de gelatină se dizolvă în cca. 200 ml de apă rece, împreună cu 2-3 linguri de zahăr tos și se dă lafiert la foc mediu, cca. 5 minute, când clocotește se dă deoparte se adaugă praful de cacao, apoi se dă din  nou la foc cca. 2 minute, apoi se lasă la răcit cca. 5 minute. Se toarnă glazura călduță peste prăjitura rece.

Prajitura se lasă peste noapte la rece, se porționează a doua zi.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu struguri și cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, visine si cacao