Prajitura cu struguri, nuci si bezea

de Lia_ in Prajituri, 8 Oct 2014 | 2902 vizualizari

 

Prajitura toamnei, delicioasa, este prima prajitura de casa cu struguri pe care o mananc. Si astfel, am mai scapat de o parte din albusurile de prin congelator....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 ml apa caldu?a
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • boabe de struguri (soi mai fara seminte)
  • 100g miez de nuca
  • BEZEA
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamâie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri, nuci si bezea:

1. Speli strugurii, ii cureti de boabe si le lasi la scurs.

2. Intr-un bol amesteci: faina, sarea ?i praful de copt. 

3. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei (daca este inghetat il razi si se topeste imediat), zaharul pudra ?i amesteci cu mixerul pâna ce ingredientele se topesc. 

4. Adaugi si ouale intregi.

5. Adaugi amestecul umed peste faina si omogenizezi.

6. Torni apa treptat pâna ob?ii un aluat mai gros decat cel de chec, care curge greu. Daca vrei tip tarta aceasta prajitura, poti sa mai infainezi pana obtii un aluat elastic pe care il framanti un pic si apoi il invelesti într-o folie alimentara ?i il dai la frigider pentru 1-2 ore. Daca il faci prajitura, il tii la frigider pana bati bezeaua.

7. Dai drumul la cuptor la 180 grade C.

8. Tapetezi o tava cu hartie de copt.

9. Bati cu mixerul albusurile pentru bezea. Cand devin lucioase si tari, pui treptat zaharul (neaparat pudra, altfel va dura prea mult) si apoi pui zeama de lamaie. Bati pana s-a topit zaharul si bezeaua formeaza varfuri lucioase, aproape tari.

10. Sco?i aluatul si îl torni în tava pregatita si nivelezi. Daca faci tarta si e tare, îl în?epi din loc în loc cu furculi?a. 

11. Pui bezeaua peste aluat si nivelezi cu spatula.

12. Miezurile de nuca le-am zdrobit superficial in mana (dupa ce le-am ales de coji), pentru ca erau intregi si prea mari. Presari cu miezurile de nuca toata suprafata. 

13. A?ezi deasupra boabele de struguri. Boabele mari le sectionezi in doua transversal. 

14. Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat vreo 35-40, dar nu prea era cazul, cred ca l-am uscat prea mult. 

15. O scoti cu hartia pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o tai in portii pe masura ce consumi. Daca se lipeste bezeaua de cutit, il inmoi in apa calda cutitul la fiecare crestare.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Cei care aveti probleme sa intalniti, cand mestecati, seminte din boabele de struguri, alegeti soiuri cu seminte mici (aproape deloc). S-ar putea Ceasla sa nu prea aiba samburi. Gustati-i la cumparare. ...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu struguri, nuci si bezea 346064
retete culinare - Prajitura cu struguri, nuci si bezea 346065
retete culinare - Prajitura cu struguri, nuci si bezea 346066
retete culinare - Prajitura cu struguri, nuci si bezea 346067

COMENTARII (28)

Lia_ 1

09.10.2014, 09:35

mihaelar63 1

09.10.2014, 09:47

Ce frumoasa este cu struguri !!!

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D