Prajitura cu struguri, nuci si bezea

de Lia_ in Prajituri, 8 Oct 2014 | 8319 vizualizari

 

Prajitura toamnei, delicioasa, este prima prajitura de casa cu struguri pe care o mananc. Si astfel, am mai scapat de o parte din albusurile de prin congelator....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 ml apa caldu?a
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • boabe de struguri (soi mai fara seminte)
  • 100g miez de nuca
  • BEZEA
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamâie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu struguri, nuci si bezea:

1. Speli strugurii, ii cureti de boabe si le lasi la scurs.

2. Intr-un bol amesteci: faina, sarea ?i praful de copt. 

3. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei (daca este inghetat il razi si se topeste imediat), zaharul pudra ?i amesteci cu mixerul pâna ce ingredientele se topesc. 

4. Adaugi si ouale intregi.

5. Adaugi amestecul umed peste faina si omogenizezi.

6. Torni apa treptat pâna ob?ii un aluat mai gros decat cel de chec, care curge greu. Daca vrei tip tarta aceasta prajitura, poti sa mai infainezi pana obtii un aluat elastic pe care il framanti un pic si apoi il invelesti într-o folie alimentara ?i il dai la frigider pentru 1-2 ore. Daca il faci prajitura, il tii la frigider pana bati bezeaua.

7. Dai drumul la cuptor la 180 grade C.

8. Tapetezi o tava cu hartie de copt.

9. Bati cu mixerul albusurile pentru bezea. Cand devin lucioase si tari, pui treptat zaharul (neaparat pudra, altfel va dura prea mult) si apoi pui zeama de lamaie. Bati pana s-a topit zaharul si bezeaua formeaza varfuri lucioase, aproape tari.

10. Sco?i aluatul si îl torni în tava pregatita si nivelezi. Daca faci tarta si e tare, îl în?epi din loc în loc cu furculi?a. 

11. Pui bezeaua peste aluat si nivelezi cu spatula.

12. Miezurile de nuca le-am zdrobit superficial in mana (dupa ce le-am ales de coji), pentru ca erau intregi si prea mari. Presari cu miezurile de nuca toata suprafata. 

13. A?ezi deasupra boabele de struguri. Boabele mari le sectionezi in doua transversal. 

14. Dai tava la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat vreo 35-40, dar nu prea era cazul, cred ca l-am uscat prea mult. 

15. O scoti cu hartia pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o tai in portii pe masura ce consumi. Daca se lipeste bezeaua de cutit, il inmoi in apa calda cutitul la fiecare crestare.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Cei care aveti probleme sa intalniti, cand mestecati, seminte din boabele de struguri, alegeti soiuri cu seminte mici (aproape deloc). S-ar putea Ceasla sa nu prea aiba samburi. Gustati-i la cumparare. ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu struguri, nuci si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trio