Prajitura cu suc de rosii ( de post)

de Gicuta69 in Mancaruri de post, 26 Mar 2015 | 7840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 10 lg suc de rosii
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • 700g faina(aproximativ)
  • 1 plic amoniac (se stinge in otet)
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema :
  • 800 ml lapte de soia
  • 9 lg gris
  • 150 g zahar
  • un pachet de margarina
  • esenta vanilie
  • 400 g gem de prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii ( de post):


Mod de preparare aluat:

Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile  de aluat se intind foi pe care le coacem pe dosul tavii (30x20 cm) tapetata  cu faina. Se coc cam 12-15 minute in cuptorul deja incalzit.

Mod de preparare crema:

Punem laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam sa fiarba.Separat se mixeaza margarina. Adaugam peste margarina grisul racit, esenta de vanilie ,si mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa. 

Asamblare :

Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si gemul de prune. Peste a treia foaie adaugam restul de crema, dupa care se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie. Se acopera cu folie si se da la frigider. Se taie a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu suc de rosii ( de post)-0
Prajitura cu suc de rosii ( de post)-1
Prajitura cu suc de rosii ( de post)-2

COMENTARII (24)

Xandrinne

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:32

dantes

dantes 1

09.04.2015, 06:39

Buna!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.04.2015, 19:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!