Prajitura cu suc Fanta

de miremirc in Prajituri, 2 Noi 2011 | 62820 vizualizari

 

by Edith

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc Fanta:

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca .

Pentru crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit aduagma esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava .

Pentru glazura : facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu suc Fanta 132020
retete culinare - Prajitura cu suc Fanta 132021
retete culinare - Prajitura cu suc Fanta 132022
retete culinare - Prajitura cu suc Fanta 132023
retete culinare - Prajitura cu suc Fanta 132024

COMENTARII (44)

andreea_angelo 1

12.12.2012, 20:58

dar la budinca de vanilie,de cate grame e punga?pt ca eu am gasit si mai mici si mari?si tare as vrea sa fac si eu prajitura asta

ionela_rdc 1

13.12.2012, 08:20

LA BUDINCA PLICURILE ACELEA CLASICE DE LA DC OETKER LA 50GR PARCA ASA AU
VA INVIT SA O INCERCATI ESTE DELICIOASA SI USOR DE PREPARAT

cati 1

03.05.2013, 14:23

Ce marime are tava?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D