Desert prajitura cu suc Fanta

de miremirc in Prajituri, 2 Noi 2011 | 93889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu suc Fanta:

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.

Pentru crema: mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava.

Pentru glazura: facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu suc Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

andreea_angelo 1

12.12.2012, 20:58

dar la budinca de vanilie,de cate grame e punga?pt ca eu am gasit si mai mici si mari?si tare as vrea sa fac si eu prajitura asta

ionela_rdc 1

13.12.2012, 08:20

LA BUDINCA PLICURILE ACELEA CLASICE DE LA DC OETKER LA 50GR PARCA ASA AU
VA INVIT SA O INCERCATI ESTE DELICIOASA SI USOR DE PREPARAT

cati 1

03.05.2013, 14:23

Ce marime are tava?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cafelina