Prajitura cu suc Fanta

de diana91paris in Prajituri, 27 Dec 2012 | 3353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 500g Branza de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • Budinca:
  • 1l de Fanta
  • 3 budinci de vanilie
  • 2 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc Fanta:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma dupa care adaugam pe rand cate un galbenus, zaharul, praful de copt, uleiul, coaja de lamaie si zaharul vanilat mixand incontinuu, apoi adaugam faina amestecand compozitia de jos in sus pentru a iesi un blat spumos si pufos. Se da la cuptor 30 minute la 180 de grade in tava tapetata cu unt si faina.

Pentru crema frecam branza de vaci cu zaharul apoi adaugam ouale si smantana. Compozitia o punem pe blat.

Budinca din Fanta se face ca budinca de vanilie normala. Punem 800 ml de Fanta la foc, iar cu 200 ml de Fanta amestecam budincile de vanilie cu zahar. Cand vedem ca Fanta a inceput sa fiarba putin adaugam budincile, cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. 

Cand s-a racit o folosim ca si glazura pentru prajitura.

 

COMENTARII (8)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.12.2012, 00:25

Bine ai venit , Diana !!!
Imi place prajiturica

diana91paris

diana91paris 1

29.12.2012, 19:57

multumesc...

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.12.2012, 21:11

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!