Prajitura cu urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 3044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 11 lg zahar
  • 11 g ulei
  • 15 lg lapte
  • 15 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare

Compozitie urda:

  • 1/2 kg urda
  • 15 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Mai intai amestecam urda cu grisul, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat.

Blat:  Freci ouale intregi cu zahar,adaugi uleiul, faina amestecata cu cacao, laptele, praful de copt stins in putin lapte si sarea. Vei obtine un aluat fluid. Compozitia o torni in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste acest aluat vei pune cu lingura compozitia de urda.

Coci la foc potrivit 30-40 min.

Cand s-a racit o pudrezi cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu urda 383610
retete culinare - Prajitura cu urda 383611
retete culinare - Prajitura cu urda 383612
retete culinare - Prajitura cu urda 383613
retete culinare - Prajitura cu urda 383614
retete culinare - Prajitura cu urda 383615
retete culinare - Prajitura cu urda 383616
retete culinare - Prajitura cu urda 383617
retete culinare - Prajitura cu urda 383618
retete culinare - Prajitura cu urda 383619
retete culinare - Prajitura cu urda 383620
retete culinare - Prajitura cu urda 383621

COMENTARII (14)

cristinutanicolita 1

03.06.2015, 21:42

cristinutanicolita 1

03.06.2015, 21:44

Mihaela,daca nici la Novaci nu ii urda... langa Ranca

Ela1980 1

29.05.2016, 17:55

Am urmat intocmai reteta, insa adaugand 15 lg de zahar in urda iese exagerat de dulce...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55