Prajitura cu urda,mere si ghimbir

de papabundetot in Prajituri, 5 Iul 2014 | 5852 vizualizari

 

Pentru ca am avut o saptamana grea si obositoare,pentru vineri seara nu cred ca gaseam un mod de relaxare mai bun decat preparand o delicioasa prajitura :) Ideea acestei prajituri mi-a venit dupa ce am primit ceva urda de casa,buna,naturala,grasa dar mie urda nu imi place deloc, in starea ei pura,asa ca imi parea rau sa o las sa se strice si asa am creat aceasta prajiturica care pana la urma a fost tare,tare buna si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua ( de casa)
  • 8 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguri ulei de masline
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 300 gr urda
  • 2 mere rase
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • coaja rasa de la o lamiaie
  • Pentru topping:
  • 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda,mere si ghimbir:

Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri.

Am impartit aluatul in doua parti,o parte am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc mic.Pana s-a copt primul blat,am pregatit crema prajiturii.

Crema:
Am spart cele 3 oua intr-un castron,le-am batut bine pana cand au facut spuma,am adaugat apoi peste ele urda,coaja de lamaie, 2 mere rase,2 lingurite de scortisoara si zaharul si am amestecat bine pana cand toate aromele s-au combinat.

Dupa ce blatul s-a copt mai mult de jumatate,am scos tava din cuptor,am pus deasupra blatului,crema mea de urda,am nivelat frumos,apoi am pus restul de aluat si am dat tava din nou la cuptor pana cand s-a copt frumos.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat-o cu zahar pudra si am pregatit un topping de mere.

Topping: Am taiat cele 2 mere in felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie la foc,am pus peste ele si zaharul,scortisoara si le-am lasat sa se caramelizeze frumos.Merele caramelizate fierbinti,le-am asezat peste prajitura din tava si am lasat apoi ca totul sa se raceasca complet.

Daca va plac aromele acestei prajituri,va recomand sa o incercati,e o prajitura usoara si pufoasa extrem de gustoasa

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda,mere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci fara aluat