Prajitura cu visine.

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 14 Mai 2010 | 9012 vizualizari

 

by dicarmenvitta1957
Este o prajitura rapida si foarte gustoasa,pe placul baietilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina.
  • 300 gr unt.
  • 300 gr zahar brun.
  • 8 oua.
  • 1 kg visine(scurse si fara samburi,eu am pus la borcane pentru iarna).
  • 1 plic zahar vanilat.
  • coaja rasa  si zeama de la 1 lamaie.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine.:

Se freaca mai intai untul cu zaharul brun pana ce devine o spuma,apoi adaugam cate un galbenus pe rand,amestecand de jos in sus incet.Adaugam faina cernuta si albusurile batute spuma tare cu cel putin 2 linguri de zahar brun..In coca rezultata amestecam si coaja rasa + zeama de la o lamaie si pliculetul de zahar vanilat.

Ungem o tava cu unt sau punem hartie de copt si turnam compozitia in tava.Punem visinile in ce forma dorim(eu am pus visina langa visina).

Bagam la cuptor pentru cel putin 60 de minute(acum depinde de cuptorul fiecaruia cum arde).Dupa 50 de minute verificam si facem testul cu scobitoarea ca sa vedem daca s-a copt prajitura.Este o prajitura foarte gustoasa si foarte usor de facut.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dicarmencitta1957 1

20.05.2010, 12:59

Multumesc tuturor doamnelor, pentru comentariile facute si sunteti invitate la prajitura.

DIANA B 1

16.03.2011, 15:52

LA MULTI ANI !!!

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere