Prajitura cu vişine

de kukibella in Prajituri, 6 Mar 2012 | 5716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr. blat:
  • 2 oua;
  • 175 gr. de zahar;
  • 200 ml.lapte;
  • 75 ml.ulei;
  • 1 pachet praf de copt;
  • 1 pachet de zahar vanilat;
  • 2 linguri cacoa;
  • 400 gr.faina;
  • esenta de rom şi vanilie;
  • un praf de sare;
  • 250 gr. vişine congelate
  • ptr.sosul de cacaoa:
  • 200 ml. lapte
  • 2 linguri rase de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 2-3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita nescafe(optional)
  • 1 lingura esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vişine:

Blatul:

Ouale ıntregi ımpreuna cu zaharul şi sarea se mixeaza pana se albesc; se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu vanilia, praful de copt , cacaoa şi esentele. Se lasa sa sa odihneasca compozitia ptr.aprox.15 min.

Sosul de cacaoa:

Intr-un vas amestecam faina, zaharul, cacaoa şi nesul; adaugam treptat laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloaşe. Punem vasul pe foc mediu amestecand continuu. Cand ıncepe compozitia sa clocoteasca se mai fierbe 1-2 minute la foc mic.; Se ia de pe foc se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand ın cand sa nu prinda crusta.

O tava de marime mijlocie se ımbraca ın hartie de copt sau se unge cu ulei. Se pune jumatate din compozitie, se adauga vişinele; Se acopera cu sosul de cacao iar apoi se adauga restul compozitiei.

Se da la cuptorul preıncalzit la 180 grade ptr.aprox.35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu ınghetata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

09.03.2012, 20:16

Vaiii ce deliciosenie!!! Kukiii primavara minunata iti doresc!

kukibella 1

10.03.2012, 12:42

multumesc Ruxy o primavara minunata iti doresc şi eu

kukibella 1

10.03.2012, 12:42

Aziz,Simona,Miuta,Elena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska