Prajitura cu visine

de adriana65 in Prajituri, 24 Apr 2012 | 6764 vizualizari

 

Intenţia mea era să prepar un chec cu vişine din vişinată, dar parcă tot prăjitura cu cremă -i mai bună. Aşa am ajuns ca blatul de chec să - l acopăr cu o cremă şi să iasă această prăjitură.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 360 g făină
  • 175 g zahăr
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte
  • 2 lungurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingură cacao
  • 400 g vișine din vișinată

Pentru cremă:

  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • esență de rom
  • 200 g făină
  • 250 ml lapte

Pentru decor:

  • o glazură de ciocolată Dr. Otker
  • vișine
  • 50 g ciocolată albă topită
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai întâi se prepară crema: se pune la fiert 500 ml lapte cu zahăr. Se parat, într-un bol se amestecă cu telul 200 g făină cu 250 ml lapte (dacă laptele nu-i deajuns se mai poate adăuga puțin). Când laptele dă în clocot se pune amestecul de făină cu lapte și se fierbe până compoziția se îngroașă. Se ia de pe foc și se adaugă esența de rom apoi se pune la rece pentru 30 minute, acoperită cu o folie alimentară pentru a nu face crustă. Crema călduță se pune în vasul robotului, se adaugă untul rece și se bate până ce crema devine spumoasă. Se pune la rece până ce se va întrebuința.

Pentru blat se amestecă ouăle cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă, în fir subțire, uleiul.

Făina, praful de copt, sare și cacaoa se amestecă într-un vas uscat.

La compoziția de ouă, se adaugă câte două linguri de făină alternând cu 3-4 linguri de lapte, până se termină ingredientele.

Compozișia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se pun vișinile scurse de zeamă și fără sâmburi. Tava se dă la cuptor 25-30 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Peste prăjitură se întinde crema uniform, iar deasupra se pune glazură de ciocolată.

Se ornează cu ciocolată albă topită și vișine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pepene galben