Prajitura cu visine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 25 Noi 2012 | 4725 vizualizari

 

Cand am pofta de ceva dulce, bun si rapid, apelez intotdeauna la cartea Sandei Marin. Acolo gasesc mereu o multime de retete usoare si super delicioase, pe care eu intotdeauna le adaptez la ceea ce am in frigider :)
E o prajitura ce merge facuta cu visine proaspete, congelate, din compot sau visinata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 100 g pesmet,
  • 50 g faina,
  • 2-3 linguri de pesmet,
  • esenta de rom,
  • zahar vanilat,
  • 300 g visine.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Am scos samburii visinelor, le-am scurs, apoi am pus peste ele 50 g zahar si le-am lasat din nou la scurs. Daca sunt congelate le lasam usor sa se dezghete.  

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.  

Galbenusurile le-am frecat cu 150 g zahar pana au devenit o crema consistenta. Am adaugat zaharul vanilat si esenta.  

Intr-un bol mai mare am amestecat galbenusurile facute crema cu albusurile batute spuma, praful de copt, 100 g pesmet si 50 g faina. Am omogenizat bine compozitia.  

Pentru copt am folosit o tava de chec. Am tapetat-o cu hartie de copt, am pus in ea compozitia de prajitura, apoi am adaugat visinele amestecate cu 2-3 linguri de pesmet.  

Am pus tava la cuptor la foc mic 25 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata prajitura.  

Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, am lasat cateva minute sa se raceasca, apoi am scos prajitura din forma si am intors-o invers, cu visinele deasupra.  

Am taiat-o felii si am servit cu inghetata cremoasa deasupra :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linzer cu visine