Prajitura cu visine

de Pushaa in Prajituri, 21 Iul 2014 | 3374 vizualizari

 

Este o prajitura excelenta, se imbina perfect gustul dulce al blatului pufos cu cel acrisor al visinilor. Merge ca si desert sau dimineata la cafea.
Prajitura se poate face cu orice fruct de sezon (prune, caise, piersici, capsuni...); sunt bune si fructele din compot.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pliculet zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 300 gr visine fara samburi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Scoatem samburii de la visine si le lasam la scurs pe servetele de hartie.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare, zahar vanilat si esenta de rom. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina.

Adaugam visinile in aluat si amestecam usor. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu timp de 20 minute.

Dupa ce este racita complet o putem pudra cu zahar.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine-0
Prajitura cu visine-1
Prajitura cu visine-2
Prajitura cu visine-3
Prajitura cu visine-4
Prajitura cu visine-5
Prajitura cu visine-6
Prajitura cu visine-7
Prajitura cu visine-8
Prajitura cu visine-9
Prajitura cu visine-10
Prajitura cu visine-11
Prajitura cu visine-12
Prajitura cu visine-13

COMENTARII (16)

dantes

dantes 1

22.07.2014, 07:43

Delicioasa!

Pushaa

Pushaa 1

22.07.2014, 16:03

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 09:03

Iau si eu o bucata pt cafea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!