Prajitura cu visine

de Andreea Baraboi in Prajituri, 30 Iul 2014 | 495 vizualizari

 

O prajitura racoritoare de vara !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • jumate de sticluta de esenta vanilie
  • 400 g visine
  • 3 linguri ulei
  • un praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita .

Am batut spuma albusul cu praful de sare.

Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.

In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3 linguri de ulei ca la maioneza dupa care le adaugam in bezea.

Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o introducem in bezea putin cate putin  si amestecam de sus in jos. Eu am folosit peste tot mixerul. 

Tava de cuptor se tapeaza cu hartie de copt se toarna compozitia si visinile se presoara cu putina  faina. 

Se da la cuptor pt 30 min ,pana cand devine aurie si se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se taie. 

 

TIPS-URI

1

Cine serveste mai dulce , poate sa presoare zahar pudra.. Eu nu am folosit deoarece era suficient de dulce,

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine 334851
retete culinare - Prajitura cu visine 334852
retete culinare - Prajitura cu visine 334853
retete culinare - Prajitura cu visine 334854
retete culinare - Prajitura cu visine 334855

COMENTARII (9)

Andreea Baraboi 1

30.07.2014, 14:30

Multumesc de apreciere !

Rocsi 1

30.07.2014, 21:17

Iau si eu o bucatica!

Bya Ralu 1

01.09.2014, 13:04

Bună

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S