Prajitura cu visine

de luminita79 in Dulciuri, 27 Apr 2016 | 3685 vizualizari

 

Este simpla, pufoasa si foarte gustoasa :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 5 oua
  • o cana de zahar o cana de faina
  • o cescuta de apa si una de ulei
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • esenta
  • visine congelate
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

 Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu cana de zahar si cescuta de apa. Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare si cescuta de ulei; ca la maioneza. Se incorporeaza galbenusurile peste albusuri, se adauga zah vanilat,esenta si cana de faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra se aseaza visinele date prin putina faina, pentru a nu se lasa la fundul tavii. Se coace 25 min la cuptor pana trece testul scobitorii... Se scoate tava din cuptor, se asteapta sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra.

POFTA BUNA !

                

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine-0
Prajitura cu visine-1
Prajitura cu visine-2

COMENTARII (10)

susu 1

13.05.2016, 22:18

Vreau s-o fac mâine spune-mi te rog cat are cescuta pt apa vreo 200 de ml?

susu 1

13.05.2016, 22:21

Apa folosita este fierbinte? Eu asa o folosesc la pandispan

luminita79 1

27.05.2016, 18:33

Buna...apa sa fie rece iar cescuta mea are 50 ml

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41