Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

de _Alina_ in Prajituri, 16 Mai 2013 | 2666 vizualizari

 

Azi se implineste 1 an de cand am intrat, timid ce-i drept, in aceasta comunitate cu oameni buni, frumosi, veseli si talentati care m-au primit cu bratele deschise. Toata stima si respectul pentru voi dragii mei! >:D< & :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua medii
  • 4 oua mari
  • 255 g zahar tos
  • 235 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 250 g visine congelate
  • Glazura
  • 90 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei palmier
  • 30-40 ml cafea tare
  • Decor
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 lg zahar + 3 lg de apa
  • felii de capsune
  • frunze de menta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, cacao si ciocolata:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri. 

3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.

4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.

5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma.

6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.

7. Visinele le dam prin amesteculd e faina si cacao dat deoparte si le incorppram in compozitie.

8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.

9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.

10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.

11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.  

 

 

TIPS-URI

1

In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.

2

Dublati cantitatea de glazura pentru ca ajunge doar pentru jumatate de tava.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228593
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228595
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228597
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228599
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228602
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228603
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228604
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228605
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228606
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228608
retete culinare - Prajitura cu visine, cacao si ciocolata 228610

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

17.05.2013, 09:14

si eu si eu!
chiar daca-s intarziata, place mult

_Alina_ 1

17.05.2013, 09:20

Multumesc Gaby!

Lau 1

17.05.2013, 10:09

vreau si euuuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55