Prajitura cu visine din visinata

de Isabel in Prajituri, 16 Iun 2013 | 8723 vizualizari

 

prajitura cu visine din visinata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua,
  • 10 lg de zahar,
  • 8 lg de ulei,
  • 8 lg de lapte,
  • 8 lg faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • o esenta de rom,
  • o cana (250g) visine din visinata,
  • o lamaie,
  • 1 lg margarina pt tava
  • Sirop (glazura):
  • 100 gr (o jumatate pachet) margarina pt copt si gatit Delma (Rama),
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg lapte
  • 3 lg cacao,
  • o esenta rom
  • Decor:
  • 2 lg nuca de cocos,
  • 2-3 lg zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine din visinata:

Blat: se separa galbenusul de albus si se bate albusul spuma tare, apoi se adauga zaharul, se bate in continuare bine, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi de zeama de lamaie si praful de copt. Batem bine, apoi punem uleiul si laptele si batem din nou energic, visinele fara samburi si in final faina si cacaoa lingura cu lingura batand bine dupa fiecare. Se pune intr-o tava unsa cu o lingura de margarina si hartie de copt sau tapetata cu faina si se baga pentru 30 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade. Se face testul cu scobitoarea, in functie de cuptor.

Sirop (glazura): pana se face compozitia noastra intr-o cratita topim margarina ,adaugam zaharul, apoi laptele si esenta. Lasam sa fiarba cam 5 minute si la urma punem cacaoa si dam cateva clocote. Dam la racit.

Scoatem blatul si daca s-a racit glazura o punem peste blat in tava (ORI PUNEM GLAZURA PESTE BLAT FIERBINTE SAU GLAZURA FIERBINTE PESTE BLAT RACIT, in nici-un caz amandoua fiebinti ca se cruzeste) si peste presaram zaharul vanilat si nuca de cocos. Se tine in frigider cel putin 4 ore apoi se scoate si se taie patratele sau romburi, dupa placere

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine din visinata-0
Prajitura cu visine din visinata-1

COMENTARII (6)

_Alina_

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:56

Sim0na

Sim0na 1

17.06.2013, 14:10

buna prajitura!

Isabel

Isabel 1

18.06.2013, 14:13

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!