Prajitura cu visine II

de Ela68 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 14507 vizualizari

 

La mine in familie se doreste ca aceasta prajitura sa nu fie pufoasa, ci sa aibe un blat mai dens, mai putin inalt si sa predomine gustul de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 80 gr unt topit
  • 8 linguri faina
  • vanilie, un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine II:

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama.

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele si untul amestecand in continuare cu mixerul. 

Incorporam faina treptat cu ajutorul unui tel, astfel incat sa nu iasa aerul din compozitie.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Punem la cuptor pentru 5 minute cat sa faca o mica pojghita, apoi presaram visinele cat mai uniform.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.

 

TIPS-URI

1

dimensiunea tavii 23x40 cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine II 325233
retete culinare - Prajitura cu visine II 325260
retete culinare - Prajitura cu visine II 325261
retete culinare - Prajitura cu visine II 325262
retete culinare - Prajitura cu visine II 325263
retete culinare - Prajitura cu visine II 325264

COMENTARII (31)

Ela68 1

16.06.2014, 14:41

Oana 1

03.07.2014, 11:41

O minunatie de prajitura! O ador!

Ela68 1

03.07.2014, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29