Prajitura cu visine Oana

de epurasha2bb in Prajituri, 10 Iul 2010 | 2001 vizualizari

 

adaptare dupa reteta Oanei

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pt.blat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 ciocolata neagra
  • 1/2 kg visine
  • 3 linguri zahar pt.pus peste visine
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine Oana:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu putin zahar.

Se incinge cuptorul.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un tel nemetalic impreuna cu zaharul , adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie si se amesteca in compozitia de galbenusuri usor cu un tel nemetalic.

Se separa jumatate din compozitie in care se adauga  2 linguri de cacao 

Intr-o tava dreptunghiulara mica se pune hartie de copt, se adauga compozitia cu cacao  apoi cea alba iar deasupra visinele.

Se lasa la cuptor, la foc mediu spre mic cam 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se toarna glazura de ciocolata neagra pe care eu am facut-o topind ciocolata neagra la bain marie impreuna cu siropul lasat de visine cand le-am pus in castron cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine Oana-0
Prajitura cu visine Oana-1
Prajitura cu visine Oana-2
Prajitura cu visine Oana-3
Prajitura cu visine Oana-4
Prajitura cu visine Oana-5
Prajitura cu visine Oana-6

COMENTARII (21)

janet 1

12.07.2010, 15:35

Ce-i cu visine ,imi place tot.......mai ales visinata!!!!

gaby_duceag 1

14.07.2010, 19:14

ce faina-i! eu ador tot ce-i cu cacao

epurasha2bb 1

18.01.2011, 17:15

multumesc fetelor! cred ca trebuierepetata aceasta prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04