Prajitura cu visine Oana

de epurasha2bb in Prajituri, 10 Iul 2010 | 4408 vizualizari

 

adaptare dupa reteta Oanei

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar pt.blat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 ciocolata neagra
  • 1/2 kg visine
  • 3 linguri zahar pt.pus peste visine
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine Oana:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu putin zahar.

Se incinge cuptorul.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un tel nemetalic impreuna cu zaharul , adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie si se amesteca in compozitia de galbenusuri usor cu un tel nemetalic.

Se separa jumatate din compozitie in care se adauga  2 linguri de cacao 

Intr-o tava dreptunghiulara mica se pune hartie de copt, se adauga compozitia cu cacao  apoi cea alba iar deasupra visinele.

Se lasa la cuptor, la foc mediu spre mic cam 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se toarna glazura de ciocolata neagra pe care eu am facut-o topind ciocolata neagra la bain marie impreuna cu siropul lasat de visine cand le-am pus in castron cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine Oana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

janet 1

12.07.2010, 15:35

Ce-i cu visine ,imi place tot.......mai ales visinata!!!!

gaby_duceag 1

14.07.2010, 19:14

ce faina-i! eu ador tot ce-i cu cacao

epurasha2bb 1

18.01.2011, 17:15

multumesc fetelor! cred ca trebuierepetata aceasta prajiturica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie