Prajitura cu visine si bezea

de Rocsi in Prajituri, 6 Noi 2010 | 9072 vizualizari

 

A iesit foarte buna...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 ml lapte
  • 100 gr margarina 
  • 1 cana zahar
  • 200-300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lamaie
  • 4 linguri zahar pudra
  • topping de ciocolata
  • 1 castronel visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Separam albusurile de galbenusuri.

batem galbenusurile spuma cu zaharul,pe care il punem treptat.

apoi adaugam margarina taiata cubulete si la temperatura camerei.

mixam iar .

punem laptele si esenta de vanilie.

faina o amestecam cu praful de copt,apoi o turnam treptat peste compozitie.

la urma adaugam un albus batut spuma si putina coaja de lamaie.

tapetam o tava cu margarina si hartie de copt.

turnam compozitia in tava iar deasupra asezam visinele.

dam tava in cuptorul incins ,circa 25 de minute.

intre timp batem albusurile spuma cu zaharul pudra si 3 linguri zeama de lamaie.

cand prajitura este aproape coapta,o scoatem din cuptor,asezam bezeaua deasupra ,o intindem uniform si dam iar tava in cuptro intre5-10 minute.

cand e gata o scoatem,o lasam putin se se raceasca apoi punem topping de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine si bezea-0
Prajitura cu visine si bezea-1
Prajitura cu visine si bezea-2
Prajitura cu visine si bezea-3
Prajitura cu visine si bezea-4
Prajitura cu visine si bezea-5

COMENTARII (33)

oana_d

oana_d 1

04.12.2010, 18:28

Visinele sunt preferatele mele

Rocsi

Rocsi 1

04.12.2010, 19:47

oana

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 15:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!