Prajitura cu visine si bezea

de Andreea Baraboi in Prajituri, 22 Iun 2014 | 4575 vizualizari

 

Este anotimpul in care se coc visinile si asa ca am profitat de ele din plin :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine
  • 7 oua
  • 2 cani zahar 500 g
  • 2 prafuri de copt
  • o esenta vanilie
  • 2 cani faina
  • pt bezea
  • 5 albusuri
  • 1 cana jumatate de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Am spalat visinile si apoi le-am scos samburii si m-am asigurat ca nu au viermi: )) ).

Intr-un vas am batut cele 7 oua cu cele doua cani de zahar pana cand si-au dublat volumul , eu am folosit mixerul pt a ma grabi :P.

Dupa ce volumul compozitiei este dublat adaugam esenta si continuam sa amestecam dupa care adaugam faina putin cate putin ca sa nu facem cocoloase. La sfarsit am adaugat si prafurile de copt si am continuat sa amestec. Eu am adaugat si cateva visine in compozitie, circa 200 g .

Intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt adaugam compozitia si o dam la cutor pt circa 30 min, cuptor preincalzit si la foc mic.

Trecute cele 30 min sau mai  bine zis cand nu este coapta suficient o dam putin afara din cuptor si adaugam visinile si o mai lasam 10 minute.

Intre timp pregatim bezeaua: batem cele 5 albusuri cu canile de zahar pana aceasta devine ca o frisca, asa sa fie de consistenta . 

Trecute cele 10 minute adaugam bezeaua peste visine si o mai lasam pana cand bezeaua isi schimba culoarea intr-o culoare maronie .

Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam sa se raceasca si apoi ne putem servi.

Eu asa am procedat si sincer nu am primit reclamatii :) Va urez o duminica placuta si sa aveti pofta !!!!!!

TIPS-URI

1

Daca compozitia este prea moale se mai adauga un pic de faina. Compozitia trebuie sa fie mai moale decat ca la chec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, visine si nuca