Prajitura cu visine si bezea

de Julie in Prajituri, 12 Iul 2010 | 7680 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Pentru decor:

  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie ,esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca 10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

12.07.2010, 20:54

foarte bine arata...

onuta 1

12.07.2010, 23:24

julie delicios tare.

Julie 1

13.07.2010, 09:22

Multumesc mult tuturor! Va servesc pe toate cu placere! Prajitura e o adevarata delicatesa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca