Prajitura cu visine si bezea

de Julie in Prajituri, 12 Iul 2010 | 5048 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Pentru decor:

  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si bezea:

Pentru blat:
Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie ,esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca 10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele,amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa .

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine si bezea-0
Prajitura cu visine si bezea-1
Prajitura cu visine si bezea-2
Prajitura cu visine si bezea-3
Prajitura cu visine si bezea-4
Prajitura cu visine si bezea-5

COMENTARII (12)

ela 1

12.07.2010, 20:54

foarte bine arata...

onuta 1

12.07.2010, 23:24

julie delicios tare.

Julie 1

13.07.2010, 09:22

Multumesc mult tuturor! Va servesc pe toate cu placere! Prajitura e o adevarata delicatesa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!