Prajitura cu visine si ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 17 Aug 2010 | 8774 vizualizari

 

Am vazut intai la Oana reteta , apoi la Epurasha. Am facut si eu un pic diferita. Dar foarte buna....chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa combinatia de visine si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 500 g visine fara samburi
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si ciocolata:

Se prepara pe rand compozitia alba, apoi cea cu cacao, astfel: se bat 3 oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie, jumatate de lingurita de praf de copt  si 3 linguri cu  faina cernuta. Se amesteca usor pana la omogenizare. Pentru compozitia de cacao procedam la fel, doar ca vom adauga cacao si esenta de rom.

In tava( 25/35cm) tapetata cu hartie de copt se toarna ambele compozitii odata, ele astfel amestecandu-se. Se pun deasupra  visinele scurse bine de suc. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca si untul la foc foarte mic, apoi se da la racit. Se toarna calduta peste prajitura. Se da la frigider pana a doua zi cand , inainte de servire, se presara cu cacao.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine si ciocolata-0
Prajitura cu visine si ciocolata-1

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

18.08.2010, 15:27

5 furcu si o portie dubla , va rog

madi_marin 1

18.08.2010, 18:22

mihaela ....multumesc pentru furculite, doar ca praji nu mai e....

Sylvia 1

18.08.2010, 18:33

Excelent arata, nota maxima si de la mine, are tot ce imi palce in compozitie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04