Prajitura cu visine si cirese din compot

de alba_zori in Prajituri, 20 Mar 2012 | 2383 vizualizari

 

Am avut si eu niste albusuri la congelator si niste cirese in compot cu maraschino si visine,si iata rezutatul,a iesit o prajitura buna,chiar daca prefer visinele si ciresele naturale,dar se apropie si sezonul si abia astept,pana atunci ma multumesc si asa,deci pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr albusuri.
  • 170 zahar.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • 200 gr faina.
  • 50 gr amidon.
  • un plic de praf de copt.
  • un plic de cremor tartaro.
  • un pic de sare.
  • 5 linguri de ulei.
  • pentru crema de lamaie
  • 1 lt lapte de orez.
  • 4 galbenusuri.
  • 15o gr zahar.
  • 150 gr faina.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • sirop de visine.
  • baie de sirop de visine cu 2 linguri de rom si un pic de apa.
  • ornament visine si cirese
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si cirese din compot:

Pregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi stingem focul dedesubt si bagam mixerul si batem bine pana devine o spuma tare si lucioasa. Punem si un pic de sare dar putin. Apoi dam prin sita faina, amidonul si praful de copt, eu am pus si cremor tartaro, 5 linguri de ulei. Am adaugat la albusuri incet incet si amestecand de jos in sus, apoi am adaugat si coaja de lamaie si siropul de visine si lichiorul alchermes. Am pus compozitia intr-o forma de silicon si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade, 30 minute. Sau pana cand se umfla tare.

Intre timp am pregatit si crema: Am pus la incalzit laptele cu coaja de lamaie rasa, am pregatit un bol in care am pus galbenusurile care le-am amestecat cu zaharul si faina, a devenit ca o crema mai tare. Deci am luat un polonic din laptele care incepea sa fiarba si am adaugat la compozitia de galbenusuri amestecand bine, si tot asa pana am diluat bine, apoi am adaugat si siropul de visine la lapte si cand a inceput sa fiarba am adaugat in fir crema de gabenusuri. Am amestecat bine si repede ca sa nu faca cocoloase si cand s-a ingrosat am dat la o parte si am pus-o intr-un bol la racit acoperind cu folie transparenta la contact ca sa nu faca coaja.

Asamblarea
:Am udat un pic baza de prajitura, am pus crema intr-un sac-a-poche si am format stelute peste tot, apoi am ornat cu visine si cirese dupa plac.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine si cirese din compot-0
Prajitura cu visine si cirese din compot-1
Prajitura cu visine si cirese din compot-2

COMENTARII (19)

iri_iri

iri_iri 1

21.03.2012, 21:12

ce steluta colorata

ionela2682

ionela2682 1

23.03.2012, 19:31

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:25

ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!