Prajitura cu visine si crema de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 10 Sep 2013 | 4506 vizualizari

 

Astazi va aduc o prajitura delicioasa in care jeleul de visine si crema de ciocolata se imbina perfect. Va invit la o feliuta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 130 ml frisca lichida
  • 140 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu varf cappucino
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Jeleul de visine:
  • 1 borcanel de 300 gr cu visine fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • Glazura:
  • 3 linguri frisca lichida
  • 30-40 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de lapte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de ciocolata:

Mai intai pregatim crema de ciocolata:

Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte. Intr-o cratita, eu de obicei folosesc un ceaunel, punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si cappucino. Trasferam totul la foc mic si invartim continuu pana ciocolata se topeste complet, dar nu lasam sa fiarba deloc. Dam crema la frigider cateva ore pana se intareste. Cand este bine intarita mixam la viteza potrivita pana devine o spuma, adaugam si esenta de rom ( crema o mixati in momentul in care asamblati prajitura).

Blatul: 

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana obtinem o bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le incorporam peste albusuri. Adaugam zaharul vanilat si praful de copt. La final punem faina in ploaie. Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt ( dimensiunea tavii 37 x 24). Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se coaca foaia, cam 15 minute dureaza. Cand este gata o scoatem sa se raceasca apoi o taiem in doua pe latime, doua bucati si nu doua foi.

Jeleul de visine: 

Visinele impreuna cu sucul lor, zaharul si zaharul vanilat le punem intr-o cratita pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana se topeste tot zaharul. Amidonul il dizolvam cu 3-4 linguri apa si il punem peste visine. Lasam sa fiarba pana se ingroasa dar amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.

Asezam prima bucata de blat in tava in care l-am copt ( sau il puteti aseza direct pe un platou). Il ungem cu jeleul de visine si lasam sa se raceasca. Cand acesta s-a racit punem crema mixata, o nivelam cu o spatula, iar deasupra punem celalalt blat si apasam usor. Dam putin la rece prajitura.

Glazura:

Frisca lichida, laptele si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara. Le punem pe foc pana se topeste ciocolata si obtinem glazura.

Scoatem prajitura si o taiem in noua bucati ( sau cate doriti, in functie de cat de mari le taiati). Cu o lingurita punem glazura pe fiecare bucata in parte.

Sa aveti pofta dragilor!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258822
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258823
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258824
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258825
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258826
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258827
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258828
retete culinare - Prajitura cu visine si crema de ciocolata 258829

COMENTARII (56)

Rocsi 1

13.09.2013, 19:26

Giana este foarte buna. Eu am taiat-o imediat ce am asamblat-o ca sa fac poze, insa dupa ce a stat seara la frigider a fost mai buna. A patruns putin crema in blatul de sus si jelul in blatul de jos. A fost super!

T I M E A 1

16.12.2013, 22:13

Rocsi 1

17.12.2013, 11:01

Timea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L