Prajitura cu visine si crema de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 23 Iun 2013 | 5826 vizualizari

 

Ca sa nu las reputatia de bucatar a lui Padre in vant :)), va ofer o prajitura buna, zic eu, ca cinste din partea lui. Nu d-alta, dar lantul slabiciunilor continua..si eu am fost adusa pe site de Padre. >:D<
La multi ani, Victor, la un an pe bucataras.ro!>:D<
PS. Dar nu in ultimul rand, multumesc Miha pentru inspiratie. Crema cu blat de albus si nuca si crema de vanilie m-a dus cu gandul aici. Am schimbat putin, punand visine. Multumesc mult.>:D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 albusuri,
  • 10 linguri zahar,
  • 2 liguri apa,
  • 2 linguri ulei,
  • 4 linguri faina
  • Visine 300 g, date prin faina

crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri,
  • 4 linguri amidon,
  • 750 ml lapte,
  • 8 linguri zahar,
  • vanilie,
  • 3 linguri unt,
  • esenta vanilie.

Ornament:

  • ciocolata amaruie taiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de vanilie:

Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura  4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun visinele date putin prin faina. Se da la foc pentru 25 minute cel mult. A se supraveghea cu atentie sa nu se arda.

Crema:Laptele se fierbe inainte cu vanilie. Se lasa la racit. Intr-o tingire punem 3 galbenusuri si le  freacam  bine cu 8 linguri de zahar, 4 linguri amidon. Peste aceasta se pune laptele  in fir subtire si se omogenizeaza. Se pune pe foc pana se leaga ca o budinca. La final se pune 3 linguri unt.

Se omogenizeaza.

Cand blatul s-a racit destul de bine se aseaza crema de vanilie peste acesta.

Cand se raceste bine se orneaza cu ciocolata amaruie tocata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Cris2711 1

24.06.2013, 13:43

am venit si eu sa pap

laura_n 1

24.06.2013, 15:33

) adica ne da si noua?
super buna tre sa fie imi plac la nebunie prajiturile cu crema de vanilie

alilianaa 1

24.06.2013, 17:02

Criscu drag, pofteste, Laura de ce sa nu va dau?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo cu visine