Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ca sa nu las reputatia de bucatar a lui Padre in vant :)), va ofer o prajitura buna, zic eu, ca cinste din partea lui. Nu d-alta, dar lantul slabiciunilor continua..si eu am fost adusa pe site de Padre. >:D<
La multi ani, Victor, la un an pe bucataras.ro!>:D<
PS. Dar nu in ultimul rand, multumesc Miha pentru inspiratie. Crema cu blat de albus si nuca si crema de vanilie m-a dus cu gandul aici. Am schimbat putin, punand visine. Multumesc mult.>:D
Blat:
crema de vanilie:
Ornament:
Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura 4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun visinele date putin prin faina. Se da la foc pentru 25 minute cel mult. A se supraveghea cu atentie sa nu se arda.
Crema:Laptele se fierbe inainte cu vanilie. Se lasa la racit. Intr-o tingire punem 3 galbenusuri si le freacam bine cu 8 linguri de zahar, 4 linguri amidon. Peste aceasta se pune laptele in fir subtire si se omogenizeaza. Se pune pe foc pana se leaga ca o budinca. La final se pune 3 linguri unt.
Se omogenizeaza.
Cand blatul s-a racit destul de bine se aseaza crema de vanilie peste acesta.
Cand se raceste bine se orneaza cu ciocolata amaruie tocata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult