Prajitura cu visine si frisca

de gugugh in Prajituri, 25 Oct 2010 | 7494 vizualizari

 

este o combinatie reusita , merita incercata chiar si cu visine de la congelator

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 6 oua, 
  • 150 gr zahar,
  • 150 gr faina,
  •  30 gr amidon,
  • 2 linguritze praf copt,
  • putina sare,
  • 3 linguri apa fierbinte.
  • Umplutura:
  •  375 ml suc de visine,
  • 160 gr de zahar ( sau dupa gust),
  • 3 linguri pline de amidon,
  • 650 gr visine proaspete( sau din compot sau de la congelator),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 litru frisca lichida (sau dupa preferinta).
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si frisca:

Blat:

Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu miscari usoare si de sus in jos cu o spatula de lemn.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se coace in tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu putina faina, sau se pune hartie de copt. dupa coacere se lasa la racit si se taie blatul in 3 straturi.

Umplutura:

Se da in fiert sucul de visine cu 100 gr zahar ( sau mai mult dupa preferinta).Amidonul se dizolva in putin suc de visine rece si apoi se pune peste sucul de pe foc. Se da cateva clocote apoi se pun visinele si se maid a cateva clocote ca sa se lege compozitia. Se da la rece.
Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si restul de zahar .

ASAMBLARE:

foaie de blat, apoi un start de frisca, cu un sprit facem linii cu frisca iar intre linii adaugam umplutura de visine, urmeaza a doua foaie de blat, un strat de frisca , linii cu frisca si umplutura de visine. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat. Acoperim tortul cu frisca si decoram dupa preferinta, eu am ras ciocolata.

 

TIPS-URI

1

am pus mai multe visine si a iesit mai delicios,

2

am insiropat blatul cu putin din umplutura de visine, mi.a iesit mai lichida

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine si frisca-0
Prajitura cu visine si frisca-1
Prajitura cu visine si frisca-2
Prajitura cu visine si frisca-3
Prajitura cu visine si frisca-4

COMENTARII (9)

Corinuta 1

26.10.2010, 14:56

yamiiii!

maria_claudia 1

26.10.2010, 16:34

Ligia Bxl 1

06.11.2010, 10:45

arata foarte bine Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04