Prajitura cu visine si glazura de ciocolata

de Isabel in Prajituri, 26 Iun 2013 | 8735 vizualizari

 

prajitura cu visine si glazura(sirop)de ciocolata

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina(cu varf),
  • 3 lg lapte,
  • 1 lg ulei,
  • 1/2pachet praf de copt,
  • esenta de lamaie sau coaja rasa de lamaie,
  • 500g visine proaspete

Glazura

  • 1/2 pachet de margarina Delma pt copt,
  • 3 lg lapte,
  • 3lg zahar,
  • 3 lg cacao,
  • esenta de rom
  • Decor;ciocolata alba si neagra rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si glazura de ciocolata:

Blatul;Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare,adaugam pe rand lg cu lg zaharul,batem in continuare pana ce spuma e lucioasa,apoi adaugam galbenusurile,esenta,laptele,uleiul si praful de copt si batem bine,apoi pe rand lg cu lg faina batand bine dupa fiecare in acelasi sens.Ungem o tava cu putin ulei sau margarina si tapetam cu faina sau hartie de copt,si turnam compozitia si punem si visinele fara samburi si scurse de zeama,apoi dam la cuptorul incins in prealabil(180-200) pt 25-30 min.

Glazura;In timp ce se coace blatul topim intr-o cartita margarina apoi adaugam zaharul,dupa ce s-a topit si acesta adaugam laptele si esenta dam cateva clocote si punem si cacaoa si fiebem aprox. 5 min si o dam la rece.

Cand blatul s-a copt,il scoatem afara si il porionam cu grija direct in tava in care s-a copt si punem glazura racita peste blat si dam la rece 2-3 ore.Inainte de a scoate din tava din tava radem ciocolata apoi o putem aseza pe platou.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Isabel 1

27.06.2013, 22:03

ff buna,racoritoare,acrisoara....mersi.pup

diaconta 1

27.06.2013, 22:07

cu asa ingrediente,sigur e buna

Isabel 1

02.07.2013, 16:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu visine