Prajitura cu visine si iaurt

de Criss in Prajituri, 24 Ian 2011 | 5423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -10 linguri zahar
  • -200 g unt moale
  • -400 g iaurt
  • -14 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 vanilii
  • -coaja rasa de lamaie
  • -coji de portocale confiate
  • -400 g visine (din congelator de data asta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si iaurt:

Se bat ouale cu zahar, vanilie, untul moale, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de faina iar daca e prea groasa, adaugati putin lapte.Se pun cojile de portocale confiate si se toarna compozitia in tava. . Deasupra se pun visinele scurse. Se coace 35 minute la foc mic.

Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat. Foarte buna, foarte pufoasa si nepretentioasa, cu o textura usor umeda, de parca ar fi insiropata. Ideala langa o ceasca de cafea.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine si iaurt-0
Prajitura cu visine si iaurt-1
Prajitura cu visine si iaurt-2
Prajitura cu visine si iaurt-3
Prajitura cu visine si iaurt-4
Prajitura cu visine si iaurt-5
Prajitura cu visine si iaurt-6

COMENTARII (24)

Criss

Criss 1

25.01.2011, 17:54

Merci Diva, Motane.

elena1988

elena1988 1

26.01.2011, 16:01

Criss

Criss 1

26.01.2011, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01