Prajitura cu visine si nuca

de monik80 in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 553 vizualizari

 

E o prajitura fina cu crema care mie imi place foarte mult,si m-am gandit sa va arat si voua cum arata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • o cana visine din compot
  • o cana nuca taiata marunt si rumenita putin in cuptor
  • o cana faina 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar tos
  • 1 deget apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si nuca:

Blat:

Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand blatul trece testul cu scobitoare (cam 30 min la foc mediu).

Crema se face pe aburi. Punem galbenusurile si zaharul intru-un vas,deasupra unei oale cun apa,amestecam bine, apoi punem 1 det apa, iarasi amestecam iar la sfarsit se pune si cacao si se bate bine pana cand crema se ingroasa.

Crema rece se amesteca cu 250 g RAMA iar mai apoi se intinde pe suprafata prajiturii.

Deasupra se pun ori bombonele colorate ori ciocolata rasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine si nuca 375671
retete culinare - Prajitura cu visine si nuca 375672

COMENTARII (8)

dantes 1

14.04.2015, 11:16

Buna!

mirela0911 1

14.04.2015, 15:33

Place!

Geanina87 1

14.04.2015, 19:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55