Prajitura cu visine si smantana

de dariadeea in Prajituri, 17 Mai 2013 | 3900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina sau unt
  • 300 g zahar
  • 250 g de faina
  • 3 lingurite rase de praf de copt
  • 2 borcane compot de visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 600 g de smantana
  • 2 plicuri tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si smantana:

Mai intai am scos visinile din compot,le-am scos samburii si le-am pus intr-o sita la scurs.Compotul se pastreaza pentru ca il vom folosi la preparearea jeleului.

Intr-un bol am batut cu mixerul untul (la temperatura camerei sa fie),am adaugat treptat 200 g de zahar,apoi ouale ,cate unul la diferenta de 1 min,dupa care am pus in 2 transe  faina amestecata bine cu praful de copt.Am amestecat foarte bine pana ce se omogenizeaza toate ingredientele.

Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 de grade timp de 30 de min.

Am scos tava din cuptor si am lasat la racit un pic.Intre timp am pregatit budinca conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g de zahar si 750 ml lapte.Peste budinca fierbinte am adaugat smantana si am amestecat bine.

Peste blat am adaugat visinile bine scurse,peste care am intins crema de budinca.Am pus din nou la cuptor (in cuptorul fierbinte) pentru 25 de min.Dupa care am oprit cuptorul si am mai lasat 10 min cu usa cuprorului deschisa.Dupa care am scos si am lasat la racit.

Cand s-a racit am preparat tort-geleul rosu dupa indicatiile de pe ambalaj.Am folosit compotul de visine.

Am turnat peste budinca si am lasat la racit.Se portioneaza dupa ce s-a racit.Eu am bagat vreo 2 ore la frigider ,dupa care am portionat-o.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine si smantana 228914
retete culinare - Prajitura cu visine si smantana 228915

COMENTARII (12)

laura_n 1

18.05.2013, 17:49

ce bine arata

jullander999 1

21.05.2013, 12:48

dar ouale??? cate??

dariadeea 1

21.05.2013, 23:52

da, imi cer scuze 4 oua

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18