Prajitura cu zmeura

de Roxanarad in Prajituri, 9 Iul 2012 | 3214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 10 linguri ulei
  • 250 gr zmeura
  • 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma tare.

Se adauga alternativ uleiul, laptele si faina, si se amesteca cu mixerul pana devine un aluat moale.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Deasupra se pune zmeura (aproximativ 250 gr, eu am luat-o din gradina bunicii si nu am cantarit-o; pune suficienta cat sa acopere toata suprafata tavii).

Se da la cuptorul incins aproximativ 30 minute (10 minute la foc mare, 10 la foc mediu si 10 la foc mic), verificand din cand in cand daca nu se arde, dar fara sa deschidem cuptorul.

Cand e gata, o taiem felii in tava și presaram zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi diferite fructe. Vara folosesc fructe proaspete (caise, piersici, zmeura) iar iarna le folosesc pe cele din conserva pregatita special pentru asa ceva.

2

Cana pe care am folosit-o este o cana obisnuita de ceai (aprox 300 ml).

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu zmeura-0
Prajitura cu zmeura-1

COMENTARII (11)

iri_iri

iri_iri 1

09.07.2012, 21:19

ce bunatate de sezon

Roxanarad

Roxanarad 1

09.07.2012, 21:26

@rocsi_1612: mersi, va urmaresc de mult timp, dar asta e prima mea reteta
e intr-adevar foarte buna si racoroasa si se termina cat ai clipi

diaconta

diaconta 1

09.07.2012, 21:33

Roxana,un inceput delicios acuma daca ai prins curaj te asteptam si cu alte retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!