Prajitura cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Feb 2014 | 3864 vizualizari

 

E doar zmeura,frisca si crema fiarta......si-o petrecere surpriza...poate am si eu vreo surpriza cand o sa tai prajitura......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 3 linguri ulei d emasline
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar brun facut farin
  • Crema fiarta
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 pachet unt ( de preferat peste 80 % grasime)
  • 2 linguri sos ciocolata
  • Crema frisca
  • 300 ml creme patisere-frisca lichida
  • 2 linguri sos ciocolata
  • cca 200 g zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura:

Blat:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam 100 g zahar brun facut farin si mixam pana obtinem o bezea tare.galbenusurile cu restul de zahar le mixam pana devin spumoase,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Separat cernem faina,cacao si adaugam si praful de copt,toate acestea le amestecam cu galbenusurile iar la final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam o tava -25/35 -cu hartie de copt,turnam jumatate din compozitie,apoi asezam pe suprafata ei zmeura data prin faina,bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.La fel procedam si cu restul de compozitie.Lasam blaturile sa se raceasca bine.

Crema fiarta:

Galbenusurile cu zaharul si amidonul le amestecam bine si apoi diluam cu laptele,punem pe foc pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca .Untul il frecam bine si apoi incepem sa incorporam in el crema fiarta ,iar pentru culoare mixam cu 2 linguri de sos de ciocolata.

Crema de frisca :

Mixam bine frisca lichida pana se intareste si apoi adaugam sosul de ciocolata.

Asamblare:

Asezam pe o tava primul blat,apoi crema fiarta si peste un strat de crema de frisca,apoi blatul doi si imbracam totul cu crema de frisca.Ornam dupa bunul plac,eu m-am jucat cu niste sos de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

eu m-am pacalit cu untul a fost cu 65% grasime si mi-a iesit cam moale crema...

2

am furat pontul de la Ela cu albusurile batute cu zahar brun,super bine se bat...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu zmeura 298117
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298118
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298119
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298121
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298122
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298123
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298124
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298125
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298126
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298127
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298129
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298130
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298131
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298132
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298133
retete culinare - Prajitura cu zmeura 298134

COMENTARII (21)

laura_n 1

16.02.2014, 13:38

cand o tai?

Constelatialeu 1

16.02.2014, 19:53

Balconito e si mancata...

babi5 1

07.10.2014, 07:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55