Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Iun 2015 | 5100 vizualizari

 

Am facut-o ieri si am avut si musafiri.S-a mancat in 10 minute toata prajitura,oare cat de buna a fost?Incercati si voi si astept sa imi spuneti parerea voastra.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr de zmeura
  • Crema:
  • 1 plic de Creme Ole cu gust de vanilie
  • 400 ml lapte rece
  • 2 linguri rase de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si crema de vanilie:

      Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

      Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si introducem zmeura in aluat pe toata suprafata blatului.Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

     Intre timp pregatim crema:Intr-un vas se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului.Mixam bine si dam la rece pana cand este gata blatul.

     Cand blatul este gata,il lasam sa se raceasca si punem crema peste el, dam la rece 10 minute.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

3

Putem folosi ce fructe dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu crema de lamaie