Prajitura cu zmeura si iaurt

de Ligia Bxl in Prajituri, 30 Dec 2013 | 7709 vizualizari

 

ceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • 200 gr zmeura congelata sau necongelata

Blatul 2:

  • 5 oua(mai mici)
  • putina sare
  • 6 linguri ulei
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 5 linguri iaurt
  • 3/4 cana zahar
  • nu se pune zmeura la blatul 2

Sirop ptr insiropat blaturile:

  • 1 cana apa
  • 50 gr zahar pudra(sau cat doriti de dulce sa fie)
  • 2 fiole de esenta de rom

Pentru ornat:

  • 1 kg Frisca lichida
  • 4 plicuri intaritor ptr frisca
  • sirop de zmeura
  • capsuni sau zmeura

Sirop de zmeura:

  • 100 gr zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si iaurt:

Blatu 1:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon.

Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine.

Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata impreuna cu praful de copt,apoi se adauga sarea,se omogenizeaza toate.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra se pune zmeura.

Se da la copt la cuptorul preincalzit la 190 grade,iar dupa rumenire se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Blatul 2:se procedeaza la fel ca la blatul 1,numai ca nu se pune zmeura pe deasupra.

Dupa ce sau racit blaturile,se bate frisca impreuna cu intariturul de frisca,apoi se monteaza prajitura.

Intr-o tava se pune blatul simplu apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar pudra,apa si esenta de rom,se insiropeaza cu jumatate din sirop iar cealalta jumatate se insiropeaza blatul 2.

Dupa insiropare se pune frisca batuta(atentie se opreste frisc si ptr ornat ptr moturi!)

Se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.

Se portioneaza in patrate mari sau mici,apoi se fac moturi cu posul din frisca.

Se pun capsuni taiate sau zmeura dupa preferinte.

Se picura cateva picaturi de sirop(dupa racire) de zmeura facut astfel:se fierbe zmeura cu apa si zaharul pana se ingroasa.

Se servesc imediat cat si mai tarziu 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu zmeura si iaurt-0
Prajitura cu zmeura si iaurt-1
Prajitura cu zmeura si iaurt-2
Prajitura cu zmeura si iaurt-3
Prajitura cu zmeura si iaurt-4
Prajitura cu zmeura si iaurt-5
Prajitura cu zmeura si iaurt-6
Prajitura cu zmeura si iaurt-7
Prajitura cu zmeura si iaurt-8

COMENTARII (30)

tanyapatap

tanyapatap 1

22.01.2014, 08:22

babi5

babi5 1

07.10.2014, 07:24

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

18.12.2014, 11:02

multumesc dragele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!