Prajitura cu zmeura si rodie

de _Alina_ in Prajituri, 17 Dec 2014 | 5636 vizualizari

 

Rodie si zmeura - o combinatie care iti face papilele sa danseze de bucurie.:)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 70 g zahar
  • 50 g Rama mit butter topita/unt topit
  • 60 g faina de grau
  • 25g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg apa calduta
  • un praf sare
  • Sirop zmeura
  • 420g zmeura
  • 100g zahar
  • Crema zmeura
  • 250 ml sirop zmeura
  • 10 g gelatina granule
  • 40 ml apa
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu)
  • Crema de frisca cu rodie
  • 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • 80 g smantana obisnuita (20% grasime)
  • 6 g gelatina granule (dr. Oetker)
  • 30 ml apa
  • 60 g seminte de rodie
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • seminte de rodie
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si rodie:

Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul este complet dizolvat.

4. Adauga galbenusurile si margarina topita si racita in compozitie si mixeaza pana la inglobarea acestora.

5. Amesteca faina praful de copt si cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie in doua-trei transe. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Adauga apa calduta si amesteca pana cand este total inglobata.

6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 15 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

   Sirop de zmeura

 Pune zmeura congelata impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu si lasa la foc potrivit 2-3 minute, sau pana cand zmeura se inmoaie si lasa sirop apoi paseaz-o cu un blender. Pune-o intr-o strecuratoare si apasa pe ea cu o spatula ca sa separi semintele si sa scoti cat mai mult sirop.
Nota: daca folosesti zmeura proaspata, o acoperi cu zahar si o lasi de pe o zi pe alta, apoi o dai prin blender si sita.

 

   Crema de zmeura

Lasa blatul in tava in care l-ai copt tapetata in prealabil cu hartiede copt sau cu folie alimentara, si prepara crema.

 1. Hidratezi gelatina in apa pentru 10 minute, apoi o torni in siropul cald de zmeura si o dizolvi.

 2. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata, adauga smantana obisnuita si siropul si mixeaza pana la inglobarea acestora. 

Toarna crema peste blat si introdu in frigider pentru 1 ora sau in congelator 15-20 min.

    Crema de frisca cu rodie

 1. Hidratezi gelatina 10 min in apa, apoi o dizolvi pe baie de aburi.

 2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi smantana obisnuita si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporarea lor. Adaugi semintele de rodie si le incorporezi cu o spatula in compozitie.

 Scoti tava din frigider/congelator, torni crema de frisca cu rodie deasupra, nivelezi si introduci in congelator pentru cateva ore  (minumum 4, desi eu am lasat-o peste noapte).

   Decor

 Topeste ciocolata pe baie de aburi si intinde-o pe o hartie de copt. o introduci in frigider pentru 5-10 minute, apoi tai triunghiuri cu un cutit incalzit in apa fierbinte. 

   Scoti prajitura din congelator, o lasi la temperatura camerei 10-15 min, cu un cutit cu lama fierbinte (tinut in apa fierbinte) tai marginile, o portionezi in dreptunghiuri de 8x4 cm si o decorezi cu triunghiurile de ciocolata, semintele de rodie si zmeura. 

 

Enjoy!


Nota: Poti pune glazura de ciocolata deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si rodie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita