Prajitura "Cuburi de gheata"

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 6391 vizualizari

 

"Cuburi de gheata" este o prajitura pufoasa si aromata. Noi nu prea suntem fanii prajiturilor cu creme, dar aceasta chiar ne-a placut.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de sare
  • Ingrediente crema:
  • 1l lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 200ml frisca
  • 10 linguri zahar
  • Ingrediente sirop:
  • zeama de la 2 portocale
  • 100ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Ingrediente decor:
  • 200ml frisca
  • coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Cuburi de gheata":

Intr-un bol punem albusele cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pt ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu.

Le mixam bine, pana devin  o spuma tare, dupa care incepem sa incorporam lingurile de zahar. La sfarsit trebuie sa ne iasa o crema pufoasa.

Dupa ce albusurile sunt batute bine, adaugam cacao, praful de copt si galbenusele de mai sus.

La sfarsit adaugam faina si se amesteca.

Dupa care intr-o tava punem hartie de copt si aranjam compozitia.

Dam tava la cuptor pana blatul trece testul scobitoarei dupa care il lasam la racit.

Pana se raceste blatul, facem siropul. Intr-o craticioara punem zeama de portocala, zaharul si apa si lasam totul sa fiarba pana se topeste zaharul. Dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pana se racesc, blatul si siropul, facem crema. Asadar punem 800ml de lapte la foc, iar budincile, le amestecam cu zaharul si cei 200 ml lapte, ramasi.

Cand laptele clocoteste, adaugam budincile si le lasam sa fiarba.

Lasam sa se ingroase, dupa care stingem focul si lasam, crema la racit.

Cand blatul e rece se poate insiropa cu siropul facut mai devreme.

Daca budinca s-a racit, putem bate frisca.

Dupa ce frisca e batuta bine, adaugam, cate o lingura de budinca si mixam in continuare.

Continuam, pana incorporam toata budinca.

Dupa care, crema rezultata, o intidem pe blatul insiropat.

Batem restul de frisca. Batuta o intidem peste crema.

Deasupra presaram coaja rasa de portocala. Se lasa o idee la rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Cuburi de gheata"-0
Prajitura "Cuburi de gheata"-1
Prajitura "Cuburi de gheata"-2
Prajitura "Cuburi de gheata"-3
Prajitura "Cuburi de gheata"-4
Prajitura "Cuburi de gheata"-5
Prajitura "Cuburi de gheata"-6
Prajitura "Cuburi de gheata"-7
Prajitura "Cuburi de gheata"-8

COMENTARII (9)

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:20

ce bine arata

Sidy 1

17.01.2016, 06:53

Exact pe gustul meu ! De facut

dantes 1

17.01.2016, 08:33

Direct la favotite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20