Prajitura Cuburi de vanilie

de noiinbucatarie in Prajituri, 30 Mai 2016 | 1103 vizualizari

 

Cea mai buna prajitura este aceasta! Mai mult decat delicioasa! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-cuburi-de-vanilie/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 6 albusuri
    • 200 g zahar
    • 100 g nuca prajita si maruntita
    • 4 linguri de faina
    • 1 plic de praf de copt
    Ingrediente crema:
    • 6 galbenusuri
    • 200 g zahar
    • 300 ml lapte
    • 150 g unt
    • 3 linguri de faina
    • 1 esenta de vanilie
    • + 4 linguri de crema de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cuburi de vanilie:

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.

Pentru crema: mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute pana devin mai albicioase. Adaugam faina treptat si laptele si amestecam bine. Punem amestecul pe foc, la foc mic, si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si amestecam din cand in cand sa se raceasca. Mixam untul moale, de la temperatura camerei si adaugam treptat din crema racita mixand in continuare. Adaugam esenta de vanilie.

Blatul racit il desprindem de hartia de copt(eu am lasat hartia in tava in care am copt blatul si am lasat blatul peste ea) si il punem in tava. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata incalzita 30 de secunde la cuptorul cu microunde pentru a o putea intinde mai usor. Intindem ciocolata pe toata suprafata blatului, apoi punem crema de vanilie si o nivelam. Dam prajitura 10 minute la rece.

 Indepartam marginile prajiturii cu un cutit cu lama groasa, pudram cu cacao, apoi taiem prajitura pe jumatate in 2 parti egale. Vom lua usor cu 2 palete o parte de prajitura si o vom suprapune peste cealalta ( daca va este mai usor puteti proceda ca la tort: puneti o parte de blat, puneti ciocolata, apoi crema, adaugati cealalta parte de blat si iarasi ciocolata si crema de vanilie). Taiem cubulete de marimea dorita si dam la rece cel putin 30 de minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut in tava de la aragaz, daca doriti puteti face intr-o tava mai mica si veti avea un blat mai gros

2

Se poate adauga putin mai multa faina la crema sa fie putin mai groasa.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Cuburi de vanilie-0
Prajitura Cuburi de vanilie-1
Prajitura Cuburi de vanilie-2
Prajitura Cuburi de vanilie-3
Prajitura Cuburi de vanilie-4
Prajitura Cuburi de vanilie-5
Prajitura Cuburi de vanilie-6
Prajitura Cuburi de vanilie-7
Prajitura Cuburi de vanilie-8
Prajitura Cuburi de vanilie-9
Prajitura Cuburi de vanilie-10
Prajitura Cuburi de vanilie-11

COMENTARII (12)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.05.2016, 21:57

bun

AndrutzaP

AndrutzaP 1

31.05.2016, 09:19

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

31.05.2016, 09:22

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!