Prajitura curcubeu Mala

de babi5 in Prajituri, 28 Mai 2013 | 12156 vizualizari

 

Azi asa cum va-m promis revin cu reteta si cu imagini de la aceasta prajitura /.Nu am facuto de mult si Andyca a lui Babi a cerut praji .. Asa ca ma-m pus pe treaba si stati sa vedeti ce a iesit ,bnu am mai facut-..o de la botezul lui Denis cred .. Oricumeste foarte buna ..prajitura pentru evenimente ..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 500 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 11 oua
  • putin bicarbonat
  • 2 lamai
  • 100 gr untura
  • 1 l lapte
  • 17 linguri faina
  • ciocolata menaj pentru glazura
  • 200 gr unt
  • 2 zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura curcubeu Mala:

Se ia un castron, se pun 300 gr faina, se amesteca bine cu lingura de cacao, se adauga bicarbonatul, 1 ou intreg, 100 gr zahar si putin lapte, atat cat sa facem un aluat bun pentru intins (il simtim la mana). Punem in frigider pentru 30 minute. Apoi luam celelalte 10 oua le separam albus de galbenus. Batem albusul bine, adaugam 10 linguri zahar si 2 zahar vaniliat si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile. Mai mixam putin, apoi adaugam faina in ploaie si cu o spatula amestecam de jos in sus, pina se incropeaza bine totul (ca sa nu se lase la copt). Apoi intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt punem compozitia obtinuta si dam la  copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam la copt, apoi facem testul cu scobitoarea.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua. Intindem o foaie, o punem pe dosul unei tavi (tava in care am copt si pandispanul), dam la copt si fel urmam pasii la a doua foaie.

Apoi intr-o cratita punem 800 ml lapte, adaugam 200 gr zahar si punem la fiert. Intre timp intr-un castronel punem 5 linguri de faina amestecam bine cu 200 ml lapte si turnam peste laptele care fierbe. Adaugam si coaja rasa de la o lamaie si sucul de la ambele lamai. Lasam sa mai fiarba 10 minute, amestecand mereu, sa nu se prinda. Dam la o parte, apoi dupa ce s-a racit (nu de tot), mixam bine untul, apoi adaugam treptat crema fiarta pina se incropeaza totul.

Luam o foaie, punem jumatate din crema, apoi punem pandispanul, apoi cealalta jumatate de crema, apoi cealalta foaie.

Intre timp intr-un vas am pus apa la fiert si in alt vas mai mic am pus ciocolata pentru glazura la  topit. Cand s-a topit ciocolata o punem peste ultima foaie si ornam cu ce dorim sau lasam ca atare.

Prajiturica este gata, lasam la rece pentru citeva ore sau chiar pentru a doua  zi, este mai bine. Pofta buna sa aveti si sa stiti ca este foarte buna.

TIPS-URI

1

O taiati dupa imaginatia fiecaruia, dar cel mai bine este dreptughiular, fasii inguste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura curcubeu Mala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

babi5 1

19.03.2014, 14:22

Reisnaor_2006 multumesc

Merisor 1

16.12.2014, 15:51

Ce bunatate!

babi5 1

16.12.2014, 16:27

Multimesc Merisor chiar este buna alti o au sub denumirea de Televizor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine cu ness (reteta video)