Prajitura curcubeu Mala

de babi5 in Prajituri, 28 Mai 2013 | 6896 vizualizari

 

Azi asa cum va-m promis revin cu reteta si cu imagini de la aceasta prajitura /.Nu am facuto de mult si Andyca a lui Babi a cerut praji .. Asa ca ma-m pus pe treaba si stati sa vedeti ce a iesit ,bnu am mai facut-..o de la botezul lui Denis cred .. Oricumeste foarte buna ..prajitura pentru evenimente ..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 500 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 11 oua
  • putin bicarbonat
  • 2 lamai
  • 100 gr untura
  • 1 l lapte
  • 17 linguri faina
  • ciocolata menaj pentru glazura
  • 200 gr unt
  • 2 zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura curcubeu Mala:

Se ia un castron, se pun 300 gr faina, se amesteca bine cu lingura de cacao, se adauga bicarbonatul, 1 ou intreg, 100 gr zahar si putin lapte, atat cat sa facem un aluat bun pentru intins (il simtim la mana). Punem in frigider pentru 30 minute. Apoi luam celelalte 10 oua le separam albus de galbenus. Batem albusul bine, adaugam 10 linguri zahar si 2 zahar vaniliat si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile. Mai mixam putin, apoi adaugam faina in ploaie si cu o spatula amestecam de jos in sus, pina se incropeaza bine totul (ca sa nu se lase la copt). Apoi intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt punem compozitia obtinuta si dam la  copt la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam la copt, apoi facem testul cu scobitoarea.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua. Intindem o foaie, o punem pe dosul unei tavi (tava in care am copt si pandispanul), dam la copt si fel urmam pasii la a doua foaie.

Apoi intr-o cratita punem 800 ml lapte, adaugam 200 gr zahar si punem la fiert. Intre timp intr-un castronel punem 5 linguri de faina amestecam bine cu 200 ml lapte si turnam peste laptele care fierbe. Adaugam si coaja rasa de la o lamaie si sucul de la ambele lamai. Lasam sa mai fiarba 10 minute, amestecand mereu, sa nu se prinda. Dam la o parte, apoi dupa ce s-a racit (nu de tot), mixam bine untul, apoi adaugam treptat crema fiarta pina se incropeaza totul.

Luam o foaie, punem jumatate din crema, apoi punem pandispanul, apoi cealalta jumatate de crema, apoi cealalta foaie.

Intre timp intr-un vas am pus apa la fiert si in alt vas mai mic am pus ciocolata pentru glazura la  topit. Cand s-a topit ciocolata o punem peste ultima foaie si ornam cu ce dorim sau lasam ca atare.

Prajiturica este gata, lasam la rece pentru citeva ore sau chiar pentru a doua  zi, este mai bine. Pofta buna sa aveti si sa stiti ca este foarte buna.

 

TIPS-URI

1

O taiati dupa imaginatia fiecaruia, dar cel mai bine este dreptughiular, fasii inguste

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231582
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231583
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231584
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231585
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231586
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231587
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231588
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231590
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231592
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231593
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231595
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231596
retete culinare - Prajitura curcubeu Mala 231598

COMENTARII (24)

babi5 1

19.03.2014, 14:22

Reisnaor_2006 multumesc

merisor 1

16.12.2014, 15:51

Ce bunatate!

babi5 1

16.12.2014, 16:27

Multimesc Merisor chiar este buna alti o au sub denumirea de Televizor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55